page-header

Sharehouse

“Sharehouse is een learning community waarin ondernemers, onderwijsinstellingen en onderzoekers bij elkaar komen om de toekomst van werken in warehouses te verkennen en te laten zien wat er mogelijk is wanneer partijen met een open blik bij elkaar komen.

Wij zijn blij om met 21CC een innovatieve en proactieve partner aan boord te hebben. Zie het filmpje voor een digitale rondleiding in ons living lab dat gevestigd is bij het STC MBO College in Rotterdam.

Op www.sharehouselab.nl vind je meer informatie over het project en de onderzoekslijnen.

Op dit moment doen wij binnen Sharehouse onderzoek naar:

  • Welke persoonlijkheidskenmerken spelen een rol in veilig en effectief werken met een vorkheftruk? Hier maken wij gebruik van een vorkheftruck simulator in een VR-omgeving (kijk naar het filmpje).
  • Ethische en psychosociale aspecten van technologisch innoveren in distributiecentra
  • Welke vaardigheden heeft de logistieke medewerker van de toekomst nodig?
  • Hoe organiseer je innovatie? Met ervaringsberichten op de Sharehouse website
  • Kan een mobiele game het leren van VCA leuker en makkelijker maken? (Ook met 21 CC als partner!, kijk hier voor meer informatie)

Binnenkort komen er nog de volgende onderzoekslijnen bij:

  • Automated Guided Vehicles: Hoe kunnen mens en machine optimaal samenwerking bij order picking?
  • Hoe kan een exoskelet ondersteunen bij lichamelijk zwaar werk in warehouses?

Wij zijn benieuwd waarmee jouw organisatie bezig is en verkennen graag samenwerkingsmogelijkheden! Dat kan gaan over een van de genoemde onderwerpen maar er komen ook steeds nieuwe ideeën bij. Zo zijn wij bijvoorbeeld  aan het verkennen of wij binnen Sharehouse onderzoek met vliegende drones en sociale VR omgevingen kunnen doen. Wil je meer weten over onze manier van innoveren en hoe wij onze doelen willen bereiken? Dan stuur een e-mail naar info@sharehouselab.nl

Paul Preenen, Sharehouse projectleider”

Back to top of page