Port of Twente promoot logistiek met app

Port of Twente wil met de app Rondje Twente het makkelijker maken om mensen voor logistiek te interesseren en te binden aan de regio Twente. 21CC Education ontwikkelde de app waarbij gamification centraal staat.

Scholieren interesseren voor het logistieke vak, vacatures delen, mensen werven en snel kunnen opleiden. Dat kan met de app van 21CC Education waarbij gamification centraal staat. De bestaande app en bijbehorende fantasy maps worden ingericht voor Port of Twente. De regionale logistieke bedrijven en opleidingen komen er visueel in naar voren.

Logistiek promoten

De app zal in eerste instantie worden gebruikt op middelbare scholen om logistiek te promoten. De studenten kunnen verschillende spellen spelen om zo vertrouwd te raken met alles wat met logistiek te maken heeft. Ook komen ze in contact met logistieke bedrijven.

Eenmaal werkzaam in de logistiek is de app ook interessant. Via de app kunnen allerlei trainingsmodules worden gevolgd om zo snel thuis te raken in logistieke processen. Ook vacatures worden erop geplaatst.

Rondje Twente

Sebastian Piest, verenigingsmanager Port of Twente kwam via de Topsector Logistiek, waarvoor 21CC Rondje Logistiek ontwikkelde, in aanraking met de app ontwikkelaar. “In het verlengde van Rondje Logistiek gaan we met de samenwerkingspartners van het Twents Huis van de Logistiek een Rondje Twente maken. Het doel is om een laagdrempelige, open en inclusieve omgeving te creëren waarmee we de Twentse inwoners de veelzijdigheid van de logistieke sector en diversiteit aan ontwikkelmogelijkheden bij regionale bedrijven kunnen laten zien.”

Trend online leren zet door

Spel gebaseerd leren en online leren is een groeiende trend in de logistiek. Gamification helpt enorm bij training en onboarding, weet Marloeke Werst, managing partner en trainer bij 21CC Education. “Je bouwt in de app een persoonlijk leerprofiel op zodat je ziet wat je hebt gedaan en geleerd en wat je nog kunt doen om je verder te ontwikkelen. Ook kom je in contact met bedrijven via stages en vacatures. De app is daarom enorm ook interessant voor werkgevers”, aldus Werst.

De transitie naar online lesgeven en trainen was al ingezet, kreeg in 2020 een boost en zal zich in 2021 en erna voortzetten

Scholing van werkenden gebeurt in toenemende mate online. De coronapandemie dwingt om mensen op afstand op te leiden. Werst: “De transitie naar online lesgeven, trainen en informeren was natuurlijk al ingezet, kreeg in 2020 een boost en zal zich in 2021 en erna voortzetten”.

Trainen logistiek personeel via app

Eerder introduceerde 21CC al de app Rondje Logistiek voor de Topsector Logistiek. Deze app heeft ook als doel om de logistiek onder scholieren te promoten en daarmee de instroom naar logistieke opleidingen te vergroten.

De oplossingen van 21CC worden verder veel gebruikt voor het trainen van logistiek personeel bij logistiek dienstverleners. Met Louwman Logistics en DB Schenker India trok 21CC al twee gevestigde namen aan als klant uit de logistieke sector. Eerder maakte ook Port of Amsterdam intensief gebruik van de scenario based e-learning modules van de onderneming. Port of Moerdijk en Rewin zetten de app in voor de promotie van de logistieke infrastructuur en de aanwezige bedrijven in de logistieke hotspots. 21CC werkt daarnaast samen met MBO STC Rotterdam en EduHintOVD. Ook participeren ze actief in Sharehouse, het project dat een unieke innovatieve leeromgeving in de logistiek nastreeft.

 

Bovenstaande artikel verscheen eerder op logistiek.nl. Bekijk originele artikel via deze link

 

Back to top of page