page-header

App 21CC Rondje Twente is live

De app 21CC Rondje Twente is bedacht om via een innovatieve manier mensen te interesseren voor logistiek en daarnaast te binden aan de regio Twente. De app bestaat uit een ‘fantasy map’ van het Twentse landschap waarin regionale logistieke bedrijven visueel in naar voren komen. Door middel van gamification maken scholieren via de app kennis met logistiek. Bedrijven kunnen de informatie in de app verrijken met behulp van foto’s en video’s.

Het doel van de app 21CC Rondje Twente is om een laagdrempelige, open en inclusieve omgeving te creëren waarmee aan Twentse inwoners de veelzijdigheid van de logistieke sector en diversiteit aan ontwikkelmogelijkheden bij regionale bedrijven kan worden getoond. Bij het openen van de app kom je terecht in een fantasy map van de regio Twente, een van de logistieke hotspots in Nederland. Deze kaart is speciaal voor Rondje Twente ontworpen en getekend door 21CC Education.

Aanklikbare logistieke bedrijventerreinen

Er zijn veel herkenningspunten aangebracht zoals het voetbalstadion van FC Twente tot Universiteit Twente. “Op het eerste oog zie je een aantal logistieke bedrijventerreinen. Deze zijn aanklikbaar en leiden je naar een nieuwe fantasy map die de details van deze terreinen goed weergeeft. De bedrijven die op deze terreinen gevestigd zijn en graag onderdeel van Rondje Twente wilden worden zijn hier weergegeven”, aldus Sebastian Piest, verenigingsmanager van Port of Twente. De bedrijven hebben informatie aangeleverd over wie zij zijn en wat zij doen. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om in deze omgeving foto’s en video’s te plaatsen voor een nog duidelijker beeld.

Informatiepunt met logistieke banen

Bij het terugkeren naar de grote fantasy map van Twente, is onderin een informatiepunt te vinden. Deze bevat video’s over interessante banen in de logistiek. Piest vervolgt: “Ze geven een duidelijk beeld van wat werken in de logistiek inhoudt. Ook zijn onder het informatiepunt enkele modules te vinden die je meer vertellen over de verschillende aspecten van logistiek.”

Games over logistiek

In de app zit ook ‘Game Park Twente’. Dit is een verzameling spellen die je op een interactieve manier wegwijs maken in de logistiek. Zo kun je meer leren over het werk in een magazijn en wat er allemaal komt kijken bij het versturen van een pakketje. Daarnaast zijn er ook een aantal spellen die zich bezighouden met de veiligheid in en rondom een magazijn.

Bovenstaande artikel verscheen eerder op logistiek.nl. Bekijk originele artikel via deze link  App Rondje Twente is live - Logistiek
Back to top of page