page-header

Games verleiden studenten tot leren

21CC Education en EduHintOVD innoveren logistiek onderwijs

Het nieuwe product ‘Landscape of Logistics’ in The 21CC App, is het eerste, veelbelovende resultaat van de samenwerking tussen EduHintOVD en 21CC Education. Serious games brengen de praktijk van de logistiek binnen handbereik van studenten. Zij krijgen op activerende en motiverende wijze vaardigheden onder de knie. Gewoon op hun mobiel. Zij zijn de ‘logistic heroes’ van de toekomst.

Samenwerking

Hoe sluit je in het onderwijs zo dicht mogelijk aan bij de praktijk van de werkvloer? Hoe leren studenten de skills die van hen professionele logistiekelingen maken? Die twee vragen brachten twee educatieve bedrijven samen: EduHintOVD en 21CC Education.

EduHintOVD maakt al decennia lesmateriaal voor logistieke opleidingen in mbo, vmbo en praktijkonderwijs. 21CC Education is een internationaal opererende logistieke opleider die zich met zelfgemaakte e-learnings en games voornamelijk richt op de bedrijfsmarkt. Afgelopen jaar is er veel informatie uitgewisseld en zijn er enerverende plannen besproken. En zo klonken Marloeke Werst (21CC Education), Conny Spijker en Leon Mijderwijk (beiden EduHintOVD) op een nieuwe fase in de samenwerking. Zij lanceerden het product Landscape of Logistics die een nieuwe dimensie toevoegt aan het logistieke onderwijs in Nederland.

Meer informatie: Leon Mijderwijk, product owner PERSPECTIEF mbo bij EduHintOVD
0318 64 99 25  (leonmijderwijk@eduhintovd.nl)

EduHintOVD: www.eduhintovd.nl

PERSPECTIEF: www.perspectiefmbo.nl
Meer informatie vind je op: https://www.perspectiefmbo.nl/landscape-of-logistic-games

21CC Education: Marloeke Werst
06 – 44 74 63 20 (marloeke.werst@21CCeducation.com​)

Levendig

De ontwikkeling van de app sluit naadloos aan op de visie van EduHintOVD om de praktijk het klaslokaal in te halen, geeft Mijderwijk aan. “Vanzelfsprekend is het belangrijk dat studenten goed voorbereid zijn op hun examens. Minstens even belangrijk is dat zij als volwaardige beroepsprofessionals de arbeidsmarkt instappen. Logistieke bedrijven kunnen deze frisse krachten goed gebruiken.”

Om ervoor te zorgen dat het onderwijs aansluit op die praktijk, versterkt EduHintOVD het lesmateriaal van PERSPECTIEF mbo continu met nieuwe cases en werkvormen. “Gamification is een activerende, leuke en laagdrempelige manier om studenten in een veilige omgeving te laten leren. Fouten maken is in het fictieve logistieke landschap geen enkel probleem. En tijdens de Dag van de logistiek kwamen tachtig mbo-docenten naar onze workshop. Gamification leeft overduidelijk!”

Dynamisch

Serious games zijn naast leerzaam ook een uitstekende manier om mensen warm te draaien voor de logistieke branche. Zelfs studenten die zich inschrijven voor een logistieke opleiding weten niet altijd wat zij kunnen verwachten. Daar brengt de app verandering in omdat zij kennismaken met het volledige logistieke proces. Werst: “De dynamiek en soms onvoorspelbare aard van de logistiek is echt verslavend. Er is zoveel te beleven. Dat willen we studenten laten ervaren.”

In de app Landscape of Logistics is in één oogopslag de bedrijvigheid te zien. Schepen worden gelost, een vliegtuig stijgt op en trucks tijden af en aan naar fabrieken en dc’s. Dat zet het werk in het warehouse in perspectief. Het leven van een logistiekeling speelt zich niet af binnen vier muren. Het werk heeft alles te maken met de wijde wereld eromheen.

Hart voor logistiek

“Logistiek is dynamisch en veelzijdig en een prachtige plek om in te werken en te leren.” Beiden zien dan ook nog volop ruimte voor gezamenlijke nieuwe spellen en projecten. “Het is belangrijk dat we vanuit verschillende expertises de krachten bundelen. Een mooi voorbeeld is de opzet van logistieke hubs zoals de Port of Twente waar onderwijs, bedrijven en overheid samen innoveren. Als educatieve bedrijven met hart voor de logistiek werken wij hier graag aan mee.”Meer informatie vind je op: https://www.perspectiefmbo.nl/landscape-of-logistic-games

Back to top of page